Hyr min hjärna

analys

Under årens lopp har jag initierat och deltagit i en rad annorlunda projekt av innovativ karaktär. Det är en affärsidé i sig och därför erbjuder jag min hjärna till ditt projekt.

Hyr min hjärna för att:

  • Starta ett nytt bolag
  • Testa en ny affärsidé
  • Hitta en okonventionell lösning

Exempel i kronologisk ordning:

Jag och tre kurskamrater startade 1993 Aquagruppen Miljöprojekt som med tubdykning karterade Stockholms skärgård med syftet att bedöma Östersjöns vattenkvalitet. Projektet sponsrades av Länsstyrelsen och skedde i samarbete med den ekologiska institutionen vid Stockholms Universitet.

Producerade 1994 förmodligen Sverige första miljömanual för hotell och företag. Hotellkedjan Good Morning Hotels (senare Ibis Hotels), antog och genomförde mitt föreslagna miljöprogram 1995.

Deltog 1997 i förmodligen Sveriges första miljöutbildningsprojekt för ett intranet. Köpare var Telia med då 30,000 anställda. Min uppgift var att skissa upp storyboards vilket låg till grund för utbildningen pedagogiska uttryck. Leveratör var ERM (tidigare Dynamo Ecology).

Fick iden att starta Sveriges första nättidning om intelligena hus. Jag grundade Smarta Hem Media AB med partners. Vi drev två nättidningar (bla Smartahem.com) om intelligenta hus och vi sponsrades av Skanska, Vattenfall, Ericsson och två IT-Providerbolag åren 1999-2002.

Jag är den förste svensk som vetenskapligt och på TV (2005) lyckats bevisa ett paranormalt fenomen, men du är fri att kalla det mentalism. Tekniken var Remote Viewing som utvecklades av SRI International (se sida om RV), USA:s största ”think-tank” i samarbete med Fort Meade (numera känt för NSA).

Startade 2010 en av Sveriges första renodlade företagstjänster för rykteshantering på webben. Läs mer på Rykteshantering.nu

Startade 2011 nättidningen NewsVoice.se som drar in 100 000 till 190 000 besökare per månad utan extern finansiering (undantaget sponsring och donationer som ökade under 2015).

Grundade 2013 Stockholm Group World Trade Association and Investments (hemsida) och bolaget med nästan samma namn. Syftet är att bygga affärssamarbeten med utlandet och stimulera svensk export av cleantech, miljövänlig energi- och transportteknik till bla Asien, Afrika och Mellanöstern. Läs pressmeddelande.

Kontakta mig