Hyr min hjärna

analys

Under årens lopp har jag initierat en rad annorlunda entreprenörsprojekt och deltagit i uppdrag av nydanande och innovativ karaktär. Det är en affärsidé i sig och därför erbjuder jag min hjärna till ditt projekt.

Hyr min hjärna för att:

  • Starta ett nytt bolag
  • Testa en ny affärsidé
  • Hitta en okonventionell lösning

Exempel:

Producerade 1994 förmodligen Sverige första miljömanual för hotell och företag. Hotellkedjan Good Morning Hotels (Ibis Hotels), antog och genomförde mitt föreslagna miljöprogram 1995.

Deltog 1997 i förmodligen Sveriges första miljöutbildningsprojekt för ett intranet. Köpare var Telia med då 30,000 anställda. Min uppgift var att skissa upp storyboards vilket låg till grund för utbildningen pedagogiska uttryck. Beställare var ERM (Dynamo Ecology).

Jag är den förste svensk som vetenskapligt och på TV lyckats bevisa ett paranormalt fenomen. Du kan kalla det mentalism. Tekniken var Remote Viewing som utvecklades av SRI International, USA:s största ”think-tank”.

Jag och tre kurskamrater startade 1993 Aquagruppen som med tubdykning karterade Stockholms skärgård med syftet att bedöma Östersjöns vattenkvalitet. Projektet sponsrades av Länsstyrelsen och skedde i samarbete med en forskare på Stockholms Universitet.

Fick iden att starta Sveriges första nättidning om intelligena hus. Jag grundade Smarta Hem Media AB med partners. Vi drev två nättidningar (bla Smartahem.com) om intelligenta hus och vi sponsrades av Skanska, Vattenfall, Ericsson och två IT-Providerbolag åren 1999-2002.

Startade 2010 en av Sveriges första renodlade företagstjänster för rykteshantering på webben. Läs mer på Rykteshantering.nu

Startade 2011 nättidningen NewsVoice.se som lyckats dra in cirka 90 000 (upp till 130 000) besökare per månad utan extern finansiering (sponsringen ökade dock under 2014).

Kontakta mig