Sasser Media Lab och företagets tjänster


Sajten byggs om och beräknas vara online igen i februari 2018

Sasser Media Lab är ett enmansbolag som drivs av Torbjörn Sassersson. Bolaget grundades 1997 och blev ett aktiebolag 1998. Sasser Media Lab är ett nätverksföretag som arbetat inom flera branscher med kommunikationslösningar. Bolaget samarbetar med specialister som tas in vid behov.

Bolaget har arbetat inom en rad olika områden som t ex:  energisektorn, miljökonsultbranschen, bank och finans, förlags- och tidningsvärlden, film, hälsa, PR och marknadsföring. Sasser Media Lab är återförsäljare åt Loopia, Sveriges största webbhotell och hanterar där c:a 35 kunder och 175 domäner.

Torbjörn Sassersson kan leverera undersökande journalistik. Det sker löpande genom sedvanligt journalistiskt arbete som publiceras i NewsVoice, men vissa uppdrag av utredande karaktär kan genomföras som separata projekt.

Kommunikation via webb, text, bild, ljud och video är självklarheter för alla som vill knyta kontakter, finna nya kunder eller underhålla befintliga kundrelationer. Informationen som kommuniceras måste vara tydlig, kärnfull och användbar samt kunna urskiljas i det allmänna bruset i samhället.

Sasser Media Lab:

  • Marknadsför företagshemsidor

  • Driver trafik och sökmotoroptimerar

  • Producerar redaktionellt innehåll, skriver artiklar

  • Sköter Content Management

  • Levererar PR för webben och rykteshantering

  • Producerar Wordpress-hemsidor och bloggar


Torbjörn Sassersson


Jag har arbetat med webbproduktion sedan 1995 efter att ha gått Sveriges första yrkesutbildning om internet och webbproduktion. Min första anställning inom media fick jag samma år på redaktionen bakom tidskrifterna Bioenergi och Kretslopp. 1997 startade jag Sasser Media Lab i samband med ett miljöutbildningsuppdrag för Telia på uppdrag av vad som idag heter ERM. Åren innan (1993-1994) hade jag arbetat som miljökonsult. År 1998 satt jag i ett nätverk som heter Plan 3 KB.

Mitt första stora medieprojekt gick av stapeln 1999. Jag hade lyssnat på en "briefing" på Rosenbad hållen av Ericsson Business Innovation om den nya marknaden för "intelligenta hus". Jag fick idén att starta en nättidning som skulle presentera de smarta husen för svenska konsumenter och samtidigt utveckla branschen.

Jag tog idén till byrån Jefferson Communication. Beslutet togs att starta bolaget Smarta Hem Media och därefter lanserades nättidningarna Smartahem.com (B2C) och Smart News Online (B2B). Skanska,  Ercisson, Vattenfall och två Provider-bolag var sponsorer. Tidningen med fem anställda drevs fram till mars 2002 efter att våra sponsorer fått käppar i hjulen pga IT-bubblan som sprack.

Åren 2004-2009 förekom jag i TV och radio som ett resultat av min journalistiska undersökning av ESP och Remote Viewing (utvecklat av Stanford Research Institute). Jag var redaktör för nättidningen Soul Travel Magazine 2002-2009. Samma period hann jag passera ett tillfälligt administratörsjobb på Kulturhuset.

Jag fortsatte med att köra eget genom mitt bolag Sasser Media Lab AB där jag fortfarande arbetar med kommunikationsprojekt.

Åren 2008-2009 var jag chefswebbredaktör på Danske Bank efter ett sommarinhopp på ITT.

År 2010 började jag även arbeta med PR-online och rykteshantering på webben. Den kombinationen har sedermera blivit min största inkomstkälla. Vid sidan av projekten är jag redaktör för nättidningen NewsVoice.se vars idé handlar om att ligga "off mainstream".